Nyheder

1. februar 2022

Lev op til E’et i ESG med et klimaregnskab

Oplever du forventninger om, at du på målbar vis skal kunne dokumentere, at din produktion er bæredygtig? Måske fra dine kreditorer? Fra kommunen? Fra lokalpolitikere? Fra dine samarbejdspartnere?

Lige nu er der i de fleste tilfælde kun tale om forventninger, men på sigt vil forventningerne blive til krav.

Det kan være en fordel at hoppe med på bølgen allerede nu, især hvis du ejer en større virksomhed med fx direkte kontakt til egne kunder eller med en serie af produkter med virksomhedens navn på.

Alle er enige om, at fremtidens produktion er bæredygtig, så ved at være på forkant skiller du dig ud fra mængden og sender positive signaler til omverdenen. Det er selvfølgelig oplagt at bruge i markedsføringen af din virksomhed.

Hvordan kommer du i gang med at dokumentere, at din produktion er bæredygtig?

Klimaregnskab
Et første skridt kan være at få lavet et klimaregnskab, hvor der måles på klimabelastningen af din virksomheds landbrugsaktiviteter.

Der findes flere beregningsmodeller til at udarbejde et klimaregnskab.

Hos Patriotisk Selskab kan vi hjælpe dig med at vælge den model, der giver bedst mening for din virksomhed, og lave et klimaregnskab ud fra den. Udover selve klimaregnskabet får du en skræddersyet rapport, hvor vi ud fra tallene i regnskabet bl.a. kan:

  • Vurdere hvad der er af forbedringsmuligheder
  • Opstille mål for at forbedre din ejendoms klimaaftryk
  • Give vores forslag til, hvordan klimaaftrykket årligt kan genberegnes
  • Sætte ord og tal på udviklingen af klimaaftrykket fra år til år (sammenligning af beregninger)
  • Levere et ”naturtjek”, hvis du tilvælger dette. Et naturtjek er en certificeret vurdering af natur og biodiversitet på din ejendom.

ESG
Du har sikkert hørt om ESG, der handler om miljømæssig, social og ledelsesmæssig bæredygtighed (Environmental, Social Governance).

Får du lavet et klimaregnskab, og bruger du det til at forbedre virksomhedens aftryk på miljøet og klimaet, lever du op til E’et i ESG. Det er et godt sted at starte, da det især er klimaaftrykket, som landbrugsvirksomheder kan være udfordret på.

Du kan med fordel også igangsætte projekter og forandringer i hverdagen, så virksomheden i endnu højere grad lever op til S’et og G’et. Bare ved at sørge for et godt arbejdsmiljø, have en sikkerhedspolitik og levere gode og sikre kvalitetsfødevarer, gør din virksomhed allerede en masse – det er blot et spørgsmål om at dokumentere det.

Spørgsmål
Hvis du har spørgsmål, eller hvis du gerne vil have et tilbud på et klimaregnskab, er du velkommen til at kontakte miljøkonsulent Mette Dyrup Truelsen eller virksomhedsrådgiver Lene Nygård.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Læs privatlivspolitikken her.
Accept af privatlivspolitikken*

Patriotisk Selskab f.m.b.a
Ørbækvej 276
5220 Odense SØ

Tlf. +45 6315 5400
E-mail: patriotisk@patriotisk.dk

Kontoret er åbent:
Mandag-torsdag kl. 8.00-16.00
Fredag kl. 8.00-15.30

CVR: 61676228

Bliv medlem af Patriotisk Selskab, og få kvalificeret og fagligt skarp rådgivning, der kan rykke din forretning og bundlinje.

Accept af privatlivspolitikken*

© 2023 Patriotisk Selskab f. m. b. a.

PATRIOTISK SELSKAB F.M.B.A
Ørbækvej 276
5220 Odense SØ

Tlf.: +45 6315 5400
E-mail: patriotisk@patriotisk.dk

Kontoret er åbent:
Mandag-torsdag kl. 8.00-16.00
Fredag kl. 8.00-15.30

CVR: 61676228