02
Maj
Generationsskifte: Få kickstartet ”den svære samtale”

Et generationsskifte handler om meget andet og mere end økonomi, jura og skat – og bør begynde med, at man som familie tager ”den svære samtale”.

Den 18. maj kl. 15.00-20.30 på Dalum Landbrugsskole har du og din familie en unik mulighed for at få kickstartet den svære samtale. Patriotisk Selskab inviterer nemlig til et gratis møde for nuværende og kommende ejere, hvor der sættes fokus på familie- og arveret og de mere ”bløde værdier”. Mødet er en del af kurset Next Generation – læs mere og tilmeld dig her.

Nye roller til begge generationer
Til mødet vil der bl.a. blive lagt op til en diskussion af de nye roller, som både den nuværende og den nye generation på ejendommen skal indtage efter generationsskiftet. Eksempelvis bør man gøre sig følgende overvejelser inden et generationsskifte:

  • Far skal finde en ny identitet, nu hvor han ikke længere skal være ejer. Hvornår er han reelt klar til at give ansvaret videre til sin søn?
  • Hvornår er sønnen klar til at tage ansvaret for ejendommen helt alene?
  • Hvornår er den ældre generation klar til at flytte ud af stuehuset?
  • Hvordan kommer hverdagen til at blive, når den unge familie overtager? Hvordan fordeles de praktiske opgaver i hjemmet? Kan hustruen have en karriere? Hvad med fritid og ferie?
  • Hvordan skal forholdet mellem de to generationer være, når den nye generation overtager? Banker man på, inden man går ind? Må svigermor plukke solbær i haven? Hvordan siger man fra, hvis ens grænser overskrides?

 

Herudover vil der blive sat fokus på de overvejelser, som begge generationer må gøre sig vedrørende formueforhold og oprettelse af ægtepagt, testamente og fremtidsfuldmagt.

Praktisk info
Dalum Landbrugsskole vil være vært for kaffe og aftensmad.

Tilmelding skal ske senest den 9. maj.

Tilmelding her.